26. 4. 2024
REKLAMA

Aktivní uhlí

Aktivní uhlí
nenetus at FreeDigitalPhotos.net

Naše strava je buď příčinou, nebo řešení zdravotních problémů.

Hippokrates, řecký lékař považován za otce přírodních léků, používal aktivní uhlí k léčbě mnoha pacientů. Aktivní uhlí nazývali černou magií pro jeho barvu a léčebné schopnosti. Starověcí Egypťané používali aktivní uhlí stejně jako Indiáni. Vyrábí se z dřeva, rašeliny, hnědého uhlí, černého uhlí a ořechové (kokosové) skořápky.

Aktivní uhlí nebo adsorpční uhlí je společné jméno pro skupinu uměle vytvořených, pórovitých uhlíků s houbovitou strukturou. Vyznačují se velkým aktivním povrchem s vysokou schopností pohlcovat široké spektrum mikro- a makromolekulárních látek.

Aktivní uhlí je běžně používané při akutní léčbě specifických druhů otrav a předávkování drogami, aby zastavilo jed před vstřebáním přes žaludek do těla. Používá se také k léčbě plynatosti a pomáhá podráždění žaludku. Je to přírodní deodorant, dezinfekční prostředek a je jedním z nejlepších známých absorpčních činidel.

 

7 výhod aktivního uhlí

  • Snížení nebo odstranění plynů
  • Otrava alkoholem
  • Snižuje vysoký cholesterol
  • Odstraňuje parazity
  • Bělení zubů
  • Hemoperfuze
nipitphand at FreeDigitalPhotos.net
nipitphand at FreeDigitalPhotos.net

Náš tip pro bílé zuby:

Zde je recept, klidně ho můžete zkusit i s kvalitní zubním pastou, lepší je však s domácí pastou, nebo také s kokosovým olejem. Nejprve zubní kartáček namočte do změklého kokosového oleje a pak ponořte do hromádky nadrceného aktivního uhlí. Pak si normálně vyčistěte zuby, ty pak zůstanou krásné bílé. Když Vám zůstanou stopy po uhlí, dočistíte kartáčkem.

 

zdroj:

wikipedie

redakce

Buďte první, kdo přidá komentář...

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*