8 nejčastějších organizmů, které způsobují otravu jídlem
Je důležité vědět jaké jsou příznaky otravy z potravin. Tady je přehled 8 nejčastějších organizmů, a jejich zdroje.
Je důležité vědět jaké jsou příznaky otravy z potravin. Tady je přehled 8 nejčastějších organizmů, a jejich zdroje.
Aktualizované informace SZPI – Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) vykonává dozor u provozovatelů potravinářských podniků v oblasti společného stravování od 1. ledna 2015. Kompetence pro kontrolu dodržování povinností PPP jsou definovány v § 16 zákona č. 110/1997 [víc]
Ve Sbírce zákonů byla publikována vyhláška č. 121/2023 Sb., o požadavcích na pokrmy, která nabývá účinnosti 1. července 2023 a část 1. ledna 2024 Nová vyhláška je prováděcím právním předpisem k zákonu č. 110/1997 Sb., [víc]
SZPI poskytuje k využití příručku, v níž jsou shrnuty základní povinnosti hospodářských subjektů, které vyrábí, dováží, distribuují nebo uvádějí na trh tabákové výrobky. Příručka uvádí přehled požadavků, k jejichž kontrole je SZPI příslušná. Za závazné [víc]
VĚDECKÉ STANOVISKO ÚŘADU EFSA ZE DNE 19.1.2023 Zrání masa je proces, při kterém mikrobi a enzymy působí na maso a rozkládají pojivovou tkáň, čímž maso zkřehne a získá bohatší chuť. Toho lze dosáhnout dvěma hlavními [víc]
Nově ÚKZÚZ provádí v rámci dovozu i kontrolu produktů ekologického zemědělství původem ze třetích zemí. Tato kompetence vyplývá ze zákona o ekologickém zemědělství č. 242/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů. ÚKZÚZ je tedy společně se [víc]
Provozovatelé potravinářských podniků (dále jen „PPP“) provozující e-shopy s potravinami dlouhodobě řeší, že zvláště v případě nebaleného ovoce, zeleniny a masa nedokáží z logistických důvodů vždy garantovat, že spotřebiteli bude dodáno zboží z jedné konkrétní země původu. [víc]
Copyright (c) 2015 - 2023. Potraviny X