20. 4. 2024
REKLAMA

Vápník Ca

25. 7. 2015 0

Vápník je základní stavební složkou kostní tkáně.

Potraviny, které zlepšují náladu

24. 7. 2015 0

Naši náladu může ovlivňovat celá řada faktorů a mezi ty nejdůležitější patří i jídlo. Je vědecky prokázáno, že určité potraviny mají přímý vliv na tvorbu serotoninu – hormonu štěstí. Tato látka působí na nervový systém [víc]

Potraviny, které se tváří jako zdravé. Ale nejsou!

24. 7. 2015 0

Snídáte müsli, nejíte pečivo a nakupujete biopotraviny. Tak to váš jídelníček musí být ukázkově zdravý! A nebo ne? Budete se divit, ale některé zdánlivě zdravé potraviny mohou totiž přímo klamat tělem. Jaké to jsou?

Vejce

23. 7. 2015 0

Základním problémem při jakékoli přecitlivělosti na vejce je jejich všudypřítomnost v potravinách, tedy zejména skryté alergeny. Je nutné zjišťovat složení jídel, která hodláme jíst. Vyhýbat se musíme všem druhům vajec – slepičím, kachním, husím i křepelčím. [víc]

SR: Proč má seznam alergenů dominovat jídelnímu lístku?

22. 7. 2015 0

Úřad veřejného zdravotnictví Slovenské republiky svým regionálním úřadům zaslal koncem května vodítko, že číselné označení alergenů v jídelníčku číslem při konkrétním pokrmu není podle něj dostačující. Snadno se tak může stát, že seznam alergenů bude delší [víc]

Legionella

22. 7. 2015 0

Bakterie Legionella se zkoumá již od roku 1976, kdy v USA ve Philadelfii došlo k velké hromádné nákaze právě bakterií Legionella. Stalo se tak vinou nečištěné klimatizace. Pod pojmem Legionella je myšleno 40 typů různých bakterií. Přibližně [víc]

Korýši

21. 7. 2015 0

Středomořské delikatesy mohou vyvolat těžké alergie. Pobyt u moře je všeobecně považován za zdraví prospěšný.

1 2 3 4