20. 4. 2024
REKLAMA

8 přirozených metod jak detoxikovat své tělo

detoxikace
stockimages at FreeDigitalPhotos.net

Detoxikační diety se nám můžou jevit jako zdravé a moderní způsoby očisty organizmu, no možná ste nevěděli, že společnost využívá tento způsob již stovky let.

A jako rychlý prostředek k očistě těla i ducha člověka, je doporučuje i mnoho náboženství. V dnešní moderní době je mnohem důležitější očistit tlusté střevo, játra a další orgány od toxických a znečištěných potravin, vzduchu a vody a taky životního prostředí. Břemena nadměrného znečištění mohou být zodpovědné za negativní účinky na imunitní systém, který je tak velmi náchylný k chronickým degenerativním onemocněním, jako jsou některé formy rakoviny, srdečních onemocnění, diabetes, Alzheimerovy choroby a dalších.

Proč chtějí lidé detoxikovat své tělo?

Nejčastějším důvodem, který lidi pohání k očistě organismu, je obava, že jejich životní styl není až takový zdravý a vyvážený jak by měl být. Obecně lze říci, že lidé v dnešní době:

  • používají příliš často různé léky
  • nespí dostatečně dlouho
  • nemají dostatek fyzické aktivity
  • nadměrně konzumují alkohol
  • dýchají smog a další škodlivé látky
  • jedí nutričně chudé potraviny

A právě tyto faktory mohou vést k :

  • vyšší hladině toxinů v těle
  • k oslabené schopnosti rozkládat škodliviny a vylučovat jejich
  • vyššímu riziku různých onemocnění

Přírodní detoxikační metody

Jaterní očista– dieta pro očistu jater by měla zahrnovat více zeleninové a chlorofylové šťávy, z pšeničné trávy a pampelišky. Mezi ostatní potraviny vhodné na očistu jater patří mrkev, celer, limetka, citrony a řepa. Koření, které nabízejí čistící účinky na játra jsou zejména kurkuma, rozmarýn, kajenský pepř, kmín a kari. Je potřeba se vyhnout kávě, mléku a limonádám, místo toho preferovat čistou vodu nebo jablečný džus.

Očista organizmu od škodlivin– Existuje mnoho bylin, za pomoci kterých se můžete vypořádat s nežádoucími střevními parazitárními onemocněními, které mohou mít vliv na zdraví. Pelyněk, ořešák černý, hřebíček a Merlík vonný jsou čtyři byliny, které vytvářejí nepřátelské prostředí uvnitř vašeho trávicího traktu pro invazní organismy, a pomáhají zabít organismy, které tam již mohou být. Přičemž probiotický doplněk také pomůže odplavit nevítané návštěvníky.

Tekutá očista– výborný způsob, jak očistit tělo při zachování energetické hladiny. Tekuté čištění zahrnuje použití čerstvého organické ovoce a zeleninové šťávy, čistých polévek, krémů, olejů, jako je lněný, konopní, kokosový, sezamový nebo dýňový olej a čerstvé, čisté vody.

šťáva z řepy
phasinphoto at FreeDigitalPhotos.net

Očista od toxických kovů– Většina lidí má vysokou hladinu toxických kovů v těle jako je rtuť, hliník, kadmium a olovo. Doporučuje se, aby jednotlivci prováděli dvě čistící kůry ročně na vyplavení těchto toxinů z těla, aby se zabránilo dlouhodobé hromadění.

Syrové / zásadité potraviny– Jedná se očistu pomocí nevařeného ovoce a zeleniny, v kombinaci s menším množstvím syrových ořechů, semínek a klíčků. To je výborný způsob, jak detoxikovat tlusté střevo, játra a další tělesné orgány. To snižuje potřebu organismu neustále alkalizovat kyselou povahu krve.

Džusový půst– se skládá z konzumace pouze čerstvě vymačkané šťávy z ovoce a zeleniny po dobu jednoho až tří dnů, nebo déle. Užitečné, čistící ovoce a zeleninu jsou jablka, mrkev, řepa, kořen zázvoru, špenát, hrušky, celer, kapusta, zelí, ananas, brusinky a další tmavá listová zelenina. Citrusovým plodům, při půstu, je lepší se vyhnout. Organické ovoce a zelenina jsou nejlepší, stejně jako čerstvý džus z ovoce a zeleniny (ne v lahvích).

Mono dieta – je to starobylý ájurvédský způsob očisty těla způsobem, jenž je znám jako „mono-dieta.“ Můžete jíst super alkalickou stravu například mungo fazole, vařenou zeleninu, rýži basmati, a koření. Tato dieta nabízí přechodnou pomoc a úlevu trávicímu systému a přispívá k celkové detoxikaci, a to zejména v kombinaci s čistícími bylinkami .

Čistící koření – spojení zdravé organické stravy s použitím čistícich koření je jemnou cestou k vytvoření změny v těle. Do svého jídelníčku můžete přidat koření jako je skořice, oregano, kurkuma, kmín, koriandr, pískavice řecké seno, zázvor, fenykl, kajenský pepř, černý pepř, hřebíček, petržel, a rozmarýn.

A co Vy, máte zkušenosti s detoxikací?

Buďte první, kdo přidá komentář...

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*