23. 4. 2024
REKLAMA

Salmonella v zahraničním mletém vepřovém mase

salmonella
Foto: SZPI

Varování spotřebitelům: Salmonella v zahraničním mletém vepřovém mase

09. 05. 2016

Laboratorním rozborem Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila kontaminaci bakteriemi rodu Salmonella u potraviny Čerstvá porce – Vepřové mleté maso 100% v balení 500g a s označením šarže: 154511316005, výrobce: Hamburger Pini Sp. z o.o. ul. Poludniowa 4, 99-300 Kutno, Polsko, země původu: Polsko.

Výrobek byl nabízen v distribuční síti společnosti Lidl Česká republika v.o.s. Předmětná potravina nesla označení datem použitelnosti do 30. 4. 2016 a v tržní síti se nenachází, SZPI nicméně důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mohou mít uvedenou šarži potraviny ve zmraženém stavu doma, aby ji nekonzumovali.

Zdroj: SZPI

 

Salmonella , meno skupiny baktérií, je jednou z najčastejších príčin otravy jedlom. Zvyčajne, trvá približne 4 až 7 dni a väčšine ľudí sa polepší aj bez liečby.

Ale, Salmonella môže spôsobiť vážnejšie chorobné stavy hlavne u starších ľudí, detí a osôb s chronickými ochoreniami. Salmonella je eliminovaná varením a pasterizáciou. … víc

 

 

 

 

Buďte první, kdo přidá komentář...

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*