29. 11. 2023

Prevence během letních veder

25. 6. 2023 0

Letné měsíce kromě zábavy a relaxu s sebou přinášejí i jisté nástrahy. Na lidský organismus mají dopad nejen extrémní vedra, ale i jídlo, potraviny či voda v přírodních a umělých koupalištích. Zvýšenou pozornost je třeba věnovat [víc]

Rozmrazování, …umýte správně rozmrazovat?

21. 1. 2021 0

Zmrazené produkty, zvláště zmrazenou zeleninu, lze vařit bez rozmrazování. Nicméně velké kusy masa nebo drůbeže je často zapotřebí před tepelným opracováním rozmrazit. Rozmrazování je nezbytné plánovat v předstihu, aby byl zajištěn dostatek času na daný [víc]

Chemické nebezpečí

6. 6. 2016 0

Otravy chemického původu mohou vyvolat cizorodé látky v poživatinách a přirozeně se vyskytující látky v poživatinách.

Draslík

11. 2. 2016 1

Co je draslík? Draslík je minerál, který se nachází ve většině potravin. Pomáhá tělu několika způsoby.

Měkkýše

3. 2. 2016 0

Měkkýše (lat. Mollusca) jsou kmen kroužkovců.

1 2 3 11