26. 4. 2024
REKLAMA

Červená paprika s pesticidy v plzeňském Penny Marketu

pesticidy
Toa55 at FreeDigitalPhotos.net

V plzeňské maloobchodní provozovně společnosti Penny Market s.r.o. (ul. U Prazdroje) jsme odebrali vzorek červené papriky špičaté balené (500g), ve které jsme prokázali přítomnost reziduí pesticidu chlorothalonil.

Postupné hromadění pesticidů v lidském těle má neblahé zdravotní účinky. Preventivně nezapomínejte veškeré čerstvé ovoce či zeleninu před konzumací důkladně umýt.

Papriky byly španělského původu a jako výrobce byla uvedena spol. Total Produce Czech s.r.o.. Distribuci zajišťovala spol. Centrální sklad Penny-Dobřany.

Jednalo se o šarži L0506.

Místo kontroly:
Penny Market s.r.o.
Plzeň (U Prazdroje, 30100 Plzeň)
IČ: 64945880

Paprika červená špičatá balená 500g

Nevyhovující parametr:

chlorothalonil

V paprikách byl překročen maximální limit reziduí pesticidu chlorothalonil.

Pesticidy

Pesticidy jsou látky a přípravky, které ovlivňují základní procesy v živých organismech. Jsou to sloučeniny chemických látek syntetického nebo přírodního původu, určených k potlačování růstu a hubení škůdců, nežádoucích rostlinných kultur a živočichů, přenašečů chorob a na hubení hmyzu obtěžujícího člověka a zvířata.

Pesticidy se vyskytují nejen v půdě, v místě přímého použití, ale v celé biosféře – v ovzduší, srážkové vodě, rostlinách, potravinách, živočiších a jinde… číst víc o pesticidech

zdroj: SZPI

 

Buďte první, kdo přidá komentář...

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*