24. 4. 2024
REKLAMA

SZPI v Kauflandu zjistila německou mortadelu s falšovaným obsahem masa

maso
SZPI

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářská inspekce (SZPI) odebrali v rámci běžných kontrol v provozovně společnosti Kaufland Česká republika v.o.s. potravinu Drůbeží mortadella, masný výrobek tepelně opracovaný, označení šarže 075083, Prodávající: Kaufland Česká republika v.o.s, země původu: Německo. Na obalu potraviny bylo ve složení mj. uvedeno, že obsah masa představuje 70% hmotnosti výrobku. Při širokospektrální analýze však vyšlo najevo, že obsah masa je ve výši 57%.

Označení výrobku uvádělo spotřebitele v omyl ohledně skutečného obsahu masa a SZPI zahájí s prodejcem správní řízení o uložení pokuty.

zdroj:SZPI

4 Comments on SZPI v Kauflandu zjistila německou mortadelu s falšovaným obsahem masa

  1. Tak já se hlavně jako divím, že mají vůbec právo a drzost používat, na ten kuřecí hnus z kůží, název Mortadella.

  2. Velmi podobný výrobek se prodává v LIDLu. To by mne zajímalo, jak by inspekce dopadala tam. A taky, co to vyřeší pro nás spotřebitele, že prodejce bude pokutován. Je to jen malý krůček pro řešení falšování složení potravin. Tady naprosto chybí systémové kontroly výrobců.

  3. peníze jsou pro kapitalisticke výrobce potravin a nejen potravin,vždy na prvním mistě,pokuty proti výdělkum je směšná.Jediné potrestání je zavření živnosti.

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*