26. 4. 2024
REKLAMA

Justfest 2016 Brno

JUSTFEST 2016
JUSTFEST 2016

První ročník gastronomického festivalu – Ochutnej svět byl ve znamení mezinárodní kuchyně.

Přinášíme vám mini reportáž z tohoto festivalu všehochutě v Malé Americe,  představila se zde padesátka prodejců a drobných výrobců jídla a delikates z celého světa.

Ô-Kén-Kô

Ô-Kén-Kô je místo, kde můžete spatřit a ochutnat gastronomii z Vietnamu a je otevřené pro všechny, kteří mají rádi exotické jídlo a nebojí se experimentovat.
Vietnamská jídla Vám připravují dva mladí sympatičtí kamarádi a jejich zruční asistenti. Všechno se učili a stále učí od těch nejlepších kuchařů, od svých maminek a babiček. Kuchaři z Ô-Kén-Ka jsou také aktivními členy spolku vietnamských studentů a mládeže v Brně (TNSV Brno, z.s.) .
Aktivně pořádájí degustační večeře a dále i kurzy vaření.

info: www.facebook.com

Ô-Kén-Kô
Ô-Kén-Kô na JUSTFESTu
Ô-Kén-Kô
Ô-Kén-Kô
Ô-Kén-Kô
Ô-Kén-Kô

Klub cestovatelů – arabská restaurace s čajovnou

Restaurace s opravdovou arabskou kuchyní, nekuřácké prostředí (s vyjímkou vodních dýmek s exkluzivními tabáky), orientální a břišní tanečnice, 30 druhů lístkových čajů, pravidelné přednášky, promítání a etnické večery, výstavy fotek, WiFi zdarma, kouzelná mapa přání, cestovatelská seznamka …

info: www.klubcestovatelu.cz

Klub cestovatelů
Klub cestovatelů

 

Hmyzí kuchyně

Kde hmyz ochutnat?

  • Každou druhou neděli pořádáme večer na téma hmyzí speciality přímo v Klubu cestovatelů v Brně, přesné termíny najdete v našme programu. Cena hmyzího večera je 279 Kč a e potřeba si rezervovat místo dopředu.
  • Druhou možností je pozvat našeho šéfkuchaře k vám do restaurace či na firemní párty.

info: www.hmyzikuchyne.cz

Klub cestovatelů
Klub cestovatelů
Hmyzí kuchyně
Hmyzí kuchyně
 

 

Matcha Tea

Pouze elitní japonští farmáři znají know-how na výrobu čaje Matcha. Výroba tohoto čaje je bezpochyby jednou z nejnáročnějších metod produkce čajů na světě.

Matcha pochází z čajovníku, který se pěstuje speciální zastiňovací technikou. Čtyři týdny před sklizní se pole úplně zastíní. Speciální stínící technika zabrání až 90% slunečního světla. Rostlina, která je v té chvíli téměř v úplné tmě kompenzuje nedostatek světla intenzivní produkcí chlorofylu. To činí listy bohatší na aminokyseliny a typická je pro ně smaragdově zelená barva. Kvalitní Matcha poznáte nejen podle sytě zelené barvy, ale také podle nasládlé a jemné chuti.

info: www.matchatea.cz

Matcha
Matcha

KONOHA

V hlavě snad každého kuchaře, který skutečně miluje svou práci, se určitě nejednou zrodil nápad otevřít si vlastní podnik, vařit v něm podle sebe a sdílet svou lásku k jídlu s ostatními lidmi.

Tento plán bohužel často ztroskotá, pokud člověk nenajde toho správného parťáka s kuchařskými zkušenostmi nebo kvůli nedostatku finančních prostředků. Stačí však změnit prostředí, ovzduší, zkrátka přestěhovat se do jiného, většího města, a dveře, které byly dosud z různých důvodů zavřené, se rázem otevřou dokořán s nabídkou nových možností. A známostí.

Tak jsme se my, Lukrécia a Martin, poznali. Jako kolegové v sushi baru jsme zjistili, že máme stejný sen a k jeho naplnění nás krok za krokem dovede společná vášeň pro jídlo, zkušenosti, které si navzájem můžeme předat a posunou nás dále, a potřebná dávka cílevědomosti. Našim společným cílem je dát lidem kvalitní, čerstvé a chutné jídlo, naučit je o sushi něco víc než jen jak jíst hůlkami, povídat si s nimi, poradit jim, vytvořit přátelskou a rodinnou atmosféru.

info: www.konoha-sushi.cz

KONOHA SUSHI
KONOHA SUSHI
KONOHA SUSHI
KONOHA SUSHI
KONOHA SUSHI
KONOHA SUSHI

 

La Boucheé

Francouzské slovo La Bouchée [labušé] znamená sousto či soustíčko a dalo základ českému výrazu labužník. A jako labužníci si budete určitě připadat i v naší restauraci.

Naši kuchaři, inspirováni francouzskou domácí kuchyní, vaří výhradně z čerstvých surovin, které si osobně vybírají. Pro jehněčí maso v prvotřídní biokvalitě jezdí rovnou k chovatelům z Bílých Karpat, vyzrálé lokální hovězí, biovepřové a venkovskou drůbež mají z brněnské zrárny a řeznictví Mikrofarma. Ryby nakupují denně a zelené bylinky, kterými ochutí vaše jídlo, vyrostly přímo na zahrádce restaurace.

info: www.labouchee.cz

La Bouchée
La Bouchée
La Bouchée
La Bouchée

OLYMPIA

Stačí jen malinko přimhouřit oči, vstoupit a nechat se vtáhnout do vzpomínek, které v nás zanechaly dlouhé procházky po bílých plážích Egejského moře, večeře v tavernách za neutuchajícího cvrkotu cikád, vůní cypřiší a oleandrů a hlavně usměvavého personálu servírující na stůl spousty tradičních delikates a vín, které nám dávají zapomenout na starosti všedních dní.
Řecký obchod s delikatesami a víny vám zlehka tyto vzpomínky oživí a připomene dny, kdy se vaše stoly prohýbaly pod spousty rozličných pochoutek, pečeného jehněčího, čerstvé zeleniny, jogurtů, skvělých vín, olivových olejů a oliv, kdy večery končily prvními ranními plážovými procházkami…

info: www.recky-obchod.cz

Olympia delikatesy a vína
Olympia delikatesy a vína
Olympia delikatesy a vína
Olympia delikatesy a vína

Chorvatské ryby

Jsme Chorvate žijicí v Praze, kteří se již řadu let zabývají gastronomií, a to především cateringem specialit připravovaných na grilu na dřevěném uhlí tak, jak to znáte ze svých dovolených v Chorvatsku.

Jsme dovozci čerstvých ryb z Chorvatska. Drobní rybáři, s nimiž spolupracujeme, vyjíždějí na krátké, většinou jednodenní lovy. Ryby od nich kupujeme ihned po návratu na pevninu, což garantuje nejvyšší čerstvost, potvrzenou certifikátem o datu výlovu, kterým se můžeme pochlubit jako jediní na trhu. Ostatní distributoři v Čechách ryby dovážejí z velkých lodí resp. rybářských burz, odkud se k nám dostanou po 4-6 dnech skladování na ledě. Jsou i nadále dobré, ale – jsou opravdu čerstvé? Chorvatské ryby – dnes vylovené, zítra na Vašem stole!

info: www.chorvatskeryby.cz

Chorvatské ryby
Chorvatské ryby
Chorvatské ryby
Chorvatské ryby

Čerstvá Zmrzlina

Je zmrzlina vyráběná přímo před zraky zákazníků na mrazící pánvi. Vyber si svoji přísadu a koukej jak se smetana mění na lahodnou mraženou pochoutku. Bez konzervantů a éček.

info: www.cerstvazmrzlina.cz

Čerstvá Zmrzlina
Čerstvá Zmrzlina

Domácí Paella

Domácí Paella je cateringový servis. Jedná se o jedinečný zážitek, kterým můžete překvapit a okouzlit své hosty. Funguje to tak, že přijdu k Vám domů s ingrediencemi a vším potřebným vybavením pro přípravu paelly, a poté paellu připravím přímo před Vámi a Vašimi hosty. Mezitím můžete relaxovat a užívat si konverzaci se svými přáteli a být tak nejlepším hostitelem. Domácí Paella se zatím postará o Vaše jídlo. Jinými slovy tato služba zahrnuje Jídlo + Show! Domácí Paella funguje každý den, ale od pondělí do pátku začíná až po 18:00 hodině. Je požadována rezervace minimálně jeden den předem. Paellu je možné připravit až pro 20 lidí najednou.Ceník je dostupný pro 4,6,8 a 10 osob., pro cenu pro více osob mě prosím kontaktujte emailem.

info: www.domacipaella.cz

Domácí Paella
Domácí Paella

DREAM Hot Dog

DREAM Hot Dog to není jen obyčejný párek v rohlíku
DREAM Hot Dog  je vysněný párek v rohlíku

Poctivý debrecínský párek z rodinného řeznictví s vysokým obsahem masa ( 90%)
+ kvalitní pečivo, které nám peče brněnské rodinné pekařství
+ originální u nás připravené omáčky a dipy
+ čerstvá zelenina a bylinky

info: www.facebook.com

DREAM Hot Dog
DREAM Hot Dog

Cesta čaje

Jsme nekuřácká čínská čajovna zabývající se i prodejem čajů a čajového příslušenství.
V Brně nikoho obdobného nenajdete. Specializujeme se na kvalitní čaje a byliny. Spolupracujeme s firmou Palosanto s.r.o. a náš sortiment je tak výrazně rozšířen o nabídku maté, kalabas a dalšího. Na JustFest bychom rádi šli s nápoji – teplými čaji – pouze v omezeném množství. Bombillou – výhradní prodejce pro českou republiku tohoto nealkoholického, ryze přírodního energetického nápoje. Prodejem sypaných čajů a maté – ovocné, bylinné, ortodoxní.

info: www.cestacaje.cz

Cesta čaje
Cesta čaje

 

10 profesionálních restaurací se zaměřením na mezinárodní gastronomii předvedlo špičkové menu ze svoji vlastní produkce. Doplňkem těchto restauraci byli i originální producenti z celého světa, kteří předvedli svoje kulinářské umění ve stanech s označením daného kontinentu.

Fotogalerie:

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“1″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“0″ number_of_columns=“3″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“1″ slideshow_link_text=“[Ukázat prezentaci]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

Buďte první, kdo přidá komentář...

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*