28. 3. 2024
REKLAMA

Potravinářská inspekce zjistila falšovanou tilápii nilskou z Číny

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti AHOLD Czech Republic, a.s., aby neprodleně stáhla z tržní sítě falšovanou potravinu TILÁPIE NILSKÁ, FILETY BEZ KOSTÍ A KŮŽE S PŘIDANOU VODOU – GLAZOVANÉ, balení 500 g, datum minimální trvanlivosti: 21. 9. 2017, šarže: LVV045T1603, země původu: Čína, dovozce do EU: Frigoexim s.r.o., Litoměřice.

Výrobce na obal uvedl dva údaje týkající se hmotnosti – Hmotnost: 500 g a  Čistá hmotnost po odkapání (bez glazury): 375 g. Laboratorní rozbor, který SZPI provedla tzv. okapovou i dusíkovou metodou, prokázal, že skutečný obsah masa v balení je pouze 295 g. Z výsledků analýzy vyplynulo, že na povrchu ryby se nacházelo větší množství ledové glazury, než výrobce uvedl na obalu. Dále rozbor prokázal, že přidaná voda se nacházela i uvnitř rybího masa, kam ji výrobce dodal v předchozí části výroby a o této skutečnosti nebyl spotřebitel na obalu žádným způsobem informován.

Vzhledem k uvedeným skutečnostem SZPI nařídila prodejci, aby předmětnou šarži neprodleně stáhnul z tržní sítě a s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení pokuty.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“5″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“0″ number_of_columns=“2″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Ukázat prezentaci]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]zdroj: SZPI

 

Buďte první, kdo přidá komentář...

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*