20. 4. 2024
REKLAMA

PDCA

12. 6. 2015 0

PDCA  (z anglického plan-do-check-act), čili „plánuj, udělej, zkontroluj, jednej“ jsou základní kroky pro dosažení neustálého zdokonalování. Většina modelů zlepšování procesů je založena na postupu, který zavedl W. Edwards Deming. Postup popisuje posloupnosti kroků zlepšování procesů.

Hygiena ve stravovacích službách ČR

11. 6. 2015 0

Zákon č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002 kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, [víc]

Hygiena v stravovacích službách SR

11. 6. 2015 0

V Slovenskej republike je bezpečnosť potravín realizovaná na základe legislatívnych predpisov, ktoré sú harmonizované s legislatívou EÚ, čiže spoločného trhu s potravinami. Zákon č. 152/1995 Z.z. z 27. júna 1995 o potravinách, novelizovaný zákonom č.349/2011. [víc]

Konvektomat

11. 6. 2015 0

REVOLÚCIA NAZÝVANÁ KONVEKTOMAT Viete, čo konvektomat je a na aké účely sa používa? Ide o teplovzdušnú rúru s elektronickým riadením a vyvíjačom pary. Vďaka revolučnej technike dokáže konvektomat nahradiť niekoľko strojov zároveň a to pri [víc]

Salmonella

11. 6. 2015 0

Salmonella , meno skupiny baktérií, je jednou z najčastejších príčin otravy jedlom. Zvyčajne, trvá približne 4 až 7 dni a väčšine ľudí sa polepší aj bez liečby.

Bacillus cereus

9. 6. 2015 0

Bacillus cereus alebo B. cereus je druh baktérie, ktorá produkuje toxíny. Tieto toxíny môžu spôsobiť dva typy ochorení: charakterizovaný hnačkou jeden typ a druhý, nazývaný emetického toxín, nevoľnosťou a zvracaním.

Listeria monocytogenes

9. 6. 2015 0

Co je listeria? Listeria, rod mikroorganismů z čeledi Corynebacteriaceae jsou grampozitivní nepohyblivé tyčinky. Ze 7 různých druhů je pro člověka patogenní pouze Listeria monocytogenes. Je odolná vůči vysušení, zmrazení a snadno přilne na technologické materiály (guma, sklo, [víc]

1 2