![IMG_20200227_112300-650x868](https://potravinyx.cz/wp-content/uploads/2020/03/IMG_20200227_112300-650x868-1-650x381.jpg)
![](https://www.bezpecnostpotravin.cz/UserFiles/Listy/SVS_logo%20v%20liste%20nove.png)
Při kontrole Státní veterinární správy (SVS) pro Královéhradecký kraj v restauraci v obci Nepasice inspektoři objevili v jejím zázemí neregistrovanou bourárnu masa. V nedokončené porcovně v rozporu se zákonem již docházelo k bourání hovězího masa. Do doby, než bude vydán doklad o registraci bourárny, proto SVS pro Královéhradecký kraj rozhodla o zákazu zpracování masa. Dalším pochybením provozovatele restaurace, které veterinární inspektoři na místě zjistili, byla přeprava masa v neregistrovaném dopravním prostředku.
Kvůli zmíněným závadám se s provozovatelem restaurace zahájilo správní řízení, ve kterém mu hrozí za porušení požadavků na bezpečnost potravin uváděných na trh pokuta až do výše 50 milionů Kč.
Zdroj: SVS
Zanechte odpověď