Reklama

Varování spotřebitelům: Salmonella v mletém vepřovém a hovězím mase z Polska

Salmonella v mletém vepřovém a hovězím mase z Polska

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) vložila do evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF) informaci o zjištění závadné potraviny Mleté maso mix 100 %, hovězí – vepřové, v balení 500 g, s označením data použitelnosti do 05. 03. 2017, výrobce: Zaklady Miesne Henryk Kania S.A., Oddzial w Mokrsku, Mokrsko 343, 98-345 Mokrsko, Polsko . Analýza u výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi rodu Salmonella.

Výrobek inspektoři odebrali v distribuci společnosti Lidl Česká republika v.o.s. Potravina byla označena údajem „spotřebujte do: 05. 03. 2017“ a proto se v tržní síti již nenachází. SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali, ani nerozbalovali a případně vrátili do místa, kde jej zakoupili. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv.

Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“8″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“0″ number_of_columns=“2″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Ukázat prezentaci]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]zdroj: SZPI

Buďte první, kdo přidá komentář...

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*